Okuma Süresi: 4 dakika
Portakal Soslu Ayvalı Kereviz Yapılışı:
  • İlk olarak tüm sebzeleri güzelce yıkayın ve soyun.
  • Kerevizleri 4’e bölün. Ayvaları küp küp doğrayın.
  • Doğradığınız kereviz ve ayvaları limon suyu ile biraz ovduktan sonra su dolu bir kaba kalan limonu sıkarak kereviz ve ayvaları bu suda bekletin.
  • Patates ve havuçları da küp küp doğrayın. Kereviz saplarını güzelce yıkayın ve yapraklarıyla birlikte ince ince kıyın.
  • İlk hazırlığı yaptık. Sıra geldi yemeği ocağa koymaya!
  • Derin bir tencereye sıvı yağı alın ve orta ateşte yağı kızdırın.
  • Yemeklik olarak doğradığınız soğanı ilave ederek bir kaç dakika pembeleşene kadar kavurun.
  • Patates ve havuçları da ekleyerek kavurmaya devam edin.
  • Dörde böldüğünüz kerevizleri de ekleyerek kavurmaya devam edin.
  • Tencerede 1-2 tur döndürdükten sonra sıcak su ve tuz ekleyerek tencerenin kapağını kapatın ve yemeğinizi pişmeye bırakın.
  • Yemek yarım saat kaynadıktan sonra iri küpler halinde doğranan ayvaları da tencereye ilave edin.
  • Yemeğiniz 30-45 dk. Kaynadıktan sonra ince ince doğradığınız kereviz saplarını da ekleyin.
  • Sert sebzeleri kontrol edin. Eğer yumuşamışlarsa son olarak yemeğin altını kapatmaya yakın portakal suyunu ilave edin. 4-5 dakika daha kaynadıktan sonra yemeğin altını kapatın.

Afiyet olsun…

Yorumunuzu Yazın

Başa Dön