İçindekiler
İrmikli ve Cevizli Kalburabastı Tatlısı Tarifi
KAÇ KİŞİLİK
6-8 Kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ
40 Dakika
PİŞİRME SÜRESİ
30 Dakika
İrmikli ve Cevizli Kalburabastı Tatlısı Malzemeleri
-
Hamur İçin:
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 125 gram tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
-
Şerbet İçin:
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 dilim limon
-
Üzeri İçin:
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz