Adından da söylendiği gibi hüzünlü kasıma eşlik edecek kahve çeşitleri ile sonbahara farklı bir bakış!
Sonbaharın ortasına geldik. Havalar yavaş yavaş soğumaya başladı. Yazın güneşli günlerini bulutlu ve rüzgârlı havalar alırken, Kasım’ın melankolisi de pek çoğumuzu sardı. Mevsim tam da sıcacık kahveni eline alıp, camdan dışarısını izlerken sonbahar renklerine dalıp gitmelik.
En güzel sonbahar manzaralarına eşlik edecek bu harika kahve tariflerini mutlaka denemelisiniz.
Son zamanların en popüler tariflerinden biri olan Dalgona kahvenin en lezzetli katmanı, granül kahve ve şekerin uzun süre çırpılması sonucu elde ediliyor. Bu katmanı elde etmek için;
- 2 tatlı kaşığı granül kahve
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı sıcak su (ya da süt)
SUNNY Melodi El Blenderı ile kolayca yapabileceğiniz pratik ve tadı damağınızda kalacak bir tarifimiz var.
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı toz zencefil
- ½ çay kaşığı toz karanfil
- ½ çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
- ½ çay kaşığı yenibahar
- 2 yemek kaşığı haşlanmış bal kabağı püresi
- ½ çay kaşığı pumpkin (balkabağı baharatı)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı vanilya özütü
- 2 su bardağı süt
- 2 shot espresso
- 1yemek kaşığı krema
- ¼ çay kaşığı balkabağı baharatı
- 2 su bardağı süt
- 3 çay kaşığı Türk kahvesi
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı kremşanti
- Tarçın
- Çikolata rendesi