İzin Tercihlerini Özelleştirin

Verimli bir şekilde gezinmenize ve belirli işlevleri gerçekleştirmenize yardımcı olmak için çerezleri kullanıyoruz. Aşağıda her izin kategorisi altında tüm çerezler hakkında ayrıntılı bilgi bulacaksınız.

"Gerekli" olarak sınıflandırılan çerezler, sitenin temel işlevlerinin sağlanması için gerekli olduklarından tarayıcınızda saklanır.... 

Her zaman Aktif

Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin internet sitesini ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Bu tür çerezlerin kullanılmasının temel amacı ziyaretiniz süresince internet sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. Örneğin; birden fazla sayfadan oluşan çevrimiçi formları doldurmanız sağlanmaktadır.

Görüntülenecek çerez yok.

Kalıcı çerezler internet sitesinin işlevselliğini artırmak, ziyaretçilerimize daha hızlı ve iyi bir hizmet sunmak amacıyla kullanılan çerez türleridir. Bu tür çerezler tercihlerinizi hatırlamak için kullanılır ve tarayıcılar vasıtasıyla cihazınızda depolanır.Kalıcı çerezlerin bazı türleri; internet sitesini kullanım amacınız gibi hususlar göz önünde bulundurarak sizlere özel öneriler sunulması için kullanılabilmektedir. Kalıcı çerezler sayesinde internet sitemizi aynı cihazla tekrardan ziyaret etmeniz durumunda, cihazınızda internet sitemiz tarafından oluşturulmuş bir çerez olup olmadığı kontrol edilir ve var ise, sizin siteyi daha önce ziyaret ettiğiniz anlaşılır ve size iletilecek içerik bu doğrultuda belirlenir ve böylelikle sizlere daha iyi bir hizmet sunulur.

Görüntülenecek çerez yok.

Teknik çerezler ile internet sitesinin çalışmasının sağlanmakta, internet sitesinin çalışmayan sayfaları ve alanları tespit edilmektedir.

Görüntülenecek çerez yok.

Ziyaretçiler, şifrelerini kullanarak internet sitesine giriş yapmaları durumunda, bu tür çerezler ile, ziyaretçinin internet sitesinde ziyaret ettiği her bir sayfada site kullanıcısı olduğu belirlenerek, kullanıcının her sayfada şifresini yeniden girmesi önlenir.

Görüntülenecek çerez yok.

İnternet sitesinde yer alan görüntü veya ses içeriklerini etkinleştirmek için kullanılan çerez türleridir.

Görüntülenecek çerez yok.

Okuma Süresi: 5 dakika
Hüzünlü Kasım'a Eşlik Edecek Lezzetli Kahveler
KAÇ KİŞİLİK
1-2 Kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ
5 Dakika
PİŞİRME SÜRESİ
Tarife göre değişken

Adından da söylendiği gibi hüzünlü kasıma eşlik edecek kahve çeşitleri ile sonbahara farklı bir bakış!

Sonbaharın ortasına geldik. Havalar yavaş yavaş soğumaya başladı. Yazın güneşli günlerini bulutlu ve rüzgârlı havalar alırken, Kasım’ın melankolisi de pek çoğumuzu sardı. Mevsim tam da sıcacık kahveni eline alıp, camdan dışarısını izlerken sonbahar renklerine dalıp gitmelik.

En güzel sonbahar manzaralarına eşlik edecek bu harika kahve tariflerini mutlaka denemelisiniz.

Geçen Kışın En Popüleri: Dalgona Kahve

Son zamanların en popüler tariflerinden biri olan Dalgona kahvenin en lezzetli katmanı, granül kahve ve şekerin uzun süre çırpılması sonucu elde ediliyor. Bu katmanı elde etmek için;

Malzemeler
  • 2 tatlı kaşığı granül kahve
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı sıcak su (ya da süt)
Dalgona Kahve

SUNNY Melodi El Blenderı ile kolayca yapabileceğiniz pratik ve tadı damağınızda kalacak bir tarifimiz var.

Keşfet >
Geçen Kışın En Popüleri: Dalgona Kahve

2 tatlı kaşığı granül kahve, toz şeker ve suyu derin bir kabın içine alın. Derin bir kavanoz ve el blenderi kullanabileceğiniz gibi, sıçramasını engellemek için blender seti de tercih edebilirsiniz. Malzemelerin katı bir krema haline gelmesi için bir süre çırpın. Rengi açık kahveden beyaza dönmeye başladığında kahve kremamız hazır demektir.

Kıvam alma süresi kullandığınız ürüne göre değişiklik gösterecektir. Mikser vs. kullanıyorsanız 2-3 dakika içinde istenen kıvama gelecektir. Elde çırpacaksanız yaklaşık 10-15 dakika sabretmeniz gerekecek.

Bu krema ile sıcak ya da soğuk çeşit çeşit kahve hazırlayabilirsiniz.

Sıcak kahve için; 1 fincan sıcak sütün üzerine kahve kremasını ekleyerek üzerini çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz.

Soğuk kahve için ise; 1 fincan soğuk süte buz parçaları ekleyerek aynı lezzete yazın da varabilirsiniz.

Mevsimin En lezzetlisi: Balkabağı Baharatlı (Pumpkin Spice) Kahve
Baharat İçin Malzemeler;
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • ½ çay kaşığı toz karanfil
  • ½ çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
  • ½ çay kaşığı yenibahar
Kahve İçin Malzemeler;
  • 2 yemek kaşığı haşlanmış bal kabağı püresi
  • ½ çay kaşığı pumpkin (balkabağı baharatı)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı vanilya özütü
  • 2 su bardağı süt
  • 2 shot espresso
Servisi İçin Malzemeler:
  • 1yemek kaşığı krema
  • ¼ çay kaşığı balkabağı baharatı
Pumpkin Spice Hazırlanışı
  • Balkabağını haşlayın ve püre haline getiri.
  • Balkabağı püresi ve tüm baharatları bir sos tavasına alıp, 2 dakika pişirin.
  • Ardından toz şekeri ekleyin ve şurup kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Ayrı bir yerde vanilya özütü ve sütü birlikte ısıtın.
  • Isıttığınız vanilyalı süt ve bal kabağı karışımını blendardan geçirin.
  • Espresso ya da herhangi koyu kıvamlı bir kahveye hazırladığınız karışımı ekleyin.
  • Karışımı bardaklara aldıktan sonra üzerine bir kaşık krema ve bir miktar daha balkabağı baharatı ekleyerek servis yapın.
Türk Kahvesine Farklı Bir Yorum: Kremalı Kahve Tarifi İçin Malzemeler
Malzemeler
  • 2 su bardağı süt
  • 3 çay kaşığı Türk kahvesi
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı kremşanti
Süslemek için;
  • Tarçın
  • Çikolata rendesi
Kremalı Kahve Hazırlanışı
  • Süt, şeker ve kahveyi cezvede kaynatın.
  • Kaynayan kahveyi ocaktan alınarak fincanlara paylaştırın.
  • Ayrı bir kapta hazırladığınız kremşantiyi fincanlara paylaştırın.
  • Üzerini tarçın veya rende çikolata ile süslenip servis edebilirsiniz.
Yorumunuzu Yazın

Başa Dön