Fesleğenli Fıstıklı Bal Kabağı Çorbası

KAÇ KİŞİLİK
3-4 Kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ
10 Dakika
PİŞİRME SÜRESİ
15 Dakika
Fesleğenli Fıstıklı Bal Kabağı Çorbası Malzemeleri
Malzemeler
- 1 soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 500 g bal kabağı
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 2 litre et veya tavuk suyu (veya sade su)
- 200 gr. labne peyniri
- 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
- 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
- Deniz tuzu
Üzeri için
- 1-2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1-2 dal fesleğen
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
Fesleğenli ve Dolmalık Fıstıklı Bal Kabağı Çorbası:
SUNNY Melodi El Blenderı ile kolayca yapabileceğiniz pratik ve tadı damağınızda kalacak bir tarifimiz var.

Fesleğenli ve Dolmalık Fıstıklı Bal Kabağı Çorbası Yapılışı:
- Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun.
- Küp şeklinde kesilmiş bal kabağını ilave edin. Birkaç dakika kavurun.
- Daha sonra havuç ile patatesi de aynı şekilde doğrayıp tencerenin içine ekleyin.
- Biraz daha kavurduktan sonra suyunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte, sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
- Ocaktan almaya yakın rendelenmiş muskatı, taze çekilmiş karabiberi ve tuzu ekleyin.
- Birkaç taşım daha kaynatın. En son ayrı bir yerde çırpmış olduğunuz krem peyniri ekleyin.
Çorbayı pürüzsüz hale getirmek için;
Blender yardımı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice çırpın.
- Üzeri için zeytinyağını tavada ısıtıp dolmalık fıstık, çok ince kıyılmış sarımsakları ve çok ince kıyılmış fesleğenleri kavurun.
- Çorbayı servis kâselerine paylaştırın. Üzerine dolmalık fıstıklı, fesleğenli ve sarımsaklı yağı gezdirip sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun…