İzin Tercihlerini Özelleştirin

Verimli bir şekilde gezinmenize ve belirli işlevleri gerçekleştirmenize yardımcı olmak için çerezleri kullanıyoruz. Aşağıda her izin kategorisi altında tüm çerezler hakkında ayrıntılı bilgi bulacaksınız.

"Gerekli" olarak sınıflandırılan çerezler, sitenin temel işlevlerinin sağlanması için gerekli olduklarından tarayıcınızda saklanır.... 

Her zaman Aktif

Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin internet sitesini ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Bu tür çerezlerin kullanılmasının temel amacı ziyaretiniz süresince internet sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. Örneğin; birden fazla sayfadan oluşan çevrimiçi formları doldurmanız sağlanmaktadır.

Görüntülenecek çerez yok.

Kalıcı çerezler internet sitesinin işlevselliğini artırmak, ziyaretçilerimize daha hızlı ve iyi bir hizmet sunmak amacıyla kullanılan çerez türleridir. Bu tür çerezler tercihlerinizi hatırlamak için kullanılır ve tarayıcılar vasıtasıyla cihazınızda depolanır.Kalıcı çerezlerin bazı türleri; internet sitesini kullanım amacınız gibi hususlar göz önünde bulundurarak sizlere özel öneriler sunulması için kullanılabilmektedir. Kalıcı çerezler sayesinde internet sitemizi aynı cihazla tekrardan ziyaret etmeniz durumunda, cihazınızda internet sitemiz tarafından oluşturulmuş bir çerez olup olmadığı kontrol edilir ve var ise, sizin siteyi daha önce ziyaret ettiğiniz anlaşılır ve size iletilecek içerik bu doğrultuda belirlenir ve böylelikle sizlere daha iyi bir hizmet sunulur.

Görüntülenecek çerez yok.

Teknik çerezler ile internet sitesinin çalışmasının sağlanmakta, internet sitesinin çalışmayan sayfaları ve alanları tespit edilmektedir.

Görüntülenecek çerez yok.

Ziyaretçiler, şifrelerini kullanarak internet sitesine giriş yapmaları durumunda, bu tür çerezler ile, ziyaretçinin internet sitesinde ziyaret ettiği her bir sayfada site kullanıcısı olduğu belirlenerek, kullanıcının her sayfada şifresini yeniden girmesi önlenir.

Görüntülenecek çerez yok.

İnternet sitesinde yer alan görüntü veya ses içeriklerini etkinleştirmek için kullanılan çerez türleridir.

Görüntülenecek çerez yok.

Okuma Süresi: 4 dakika
Çilekli Tart Kek
KAÇ KİŞİLİK
8-10 Kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ
15 Dakika
PİŞİRME SÜRESİ
30 Dakika
Çilekli Tart Kek Malzemeleri
Keki için

Muazzam lezzet çilekli tart kek tarifi için malzemelere göz atalım:

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı Ayçiçek yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 çay bardağı un
Muhallebisi için
  • 2 su bardağı süt (bardak ölçüsü 200 ml)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı toz şeker,
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 100 gram labne peynir
Çilek sosu için
  • 1 kâse çilek
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
Karıştırmak, çırpmak ve köpürtmek için;

Sunny Melodi Mega Blender Set  

Tek üründe çok yönlü performans sunan Sunny Melodi Mega Blender Set mutfaktaki tüm ihtiyaçlarınıza çözüm sunar.
Karıştırın, çırpın, doğrayın, rendeleyin. Tek cihaz ile yemek yapmanın tadını çıkarın.

Keşfet >
Çilekli Tart Kek Nasıl Yapılır?

Muhteşem çilek soslu tart kekimiz için kek hamurunu hazırlayarak başlayalım.

  • İlk adım yumurta ve şekeri güzelce çırpmak! 2 yumurta ve 1 çay bardağı toz şekeri iyice köpürünceye kadar çırpın. Sunny Melodi Mega blenderin paslanmaz çırpıcı başlıkları; kremşanti, yumurta akı, kek malzemeleri ve sosları mükemmel bir şekilde karıştırır ve köpürtür. Mükemmel karışım sağlamak için mutlaka deneyin!
  • Sıvı yağ, süt, un ve kabartma tozunu ekleyin ve güzelce çırpmaya devam edin.
  • Kekin yapışmaması için kullanacağınız tart kalıbını güzelce yağlayın.
  • Hazırladığınız hamur karışımı tart kalıbına boşaltın.
  • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişmeye bırakın.
Şimdi sıra muhallebide!

Kek pişerken bir yandan da muhallebiyi hazırlayın.

  • Süt, un, yumurta sarısı ve şekeri küçük bir tencereye alıp koyulaşıp kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirelim. Topaklanmaması için homojen bir karışım sağladığınıza emin olun. Eğer topak kalıyorsa ocağa koymadan blenderdan geçirmenizde fayda var.
  • Muhallebi piştikten sonra ocaktan alın. Vanilya ve tereyağını ekleyin. (Pişirme aşamasında vanilyayı eklemeniz acımsı bir tada neden olabilir)
  • Üzerinin kabuk tutmaması için ara ara muhallebiyi karıştırarak, soğumasını bekleyin.
  • Muhallebi soğuduktan sonra labne peyniri ekleyerek, güzelce çırpın.
Lezzetli son dokunuş: Çilek sosu!

Çilek sos hazırlamak için;

  • Çilekleri temizlendiğine emin olana kadar yıkayın. Ardından püre elde edene kadar rondodan geçirin. Sunny Melodi Mega Blender Setin ısıya dayanıklı, sıçrama önleyici başlığı ezme veya püre yaparken de yanınızda! Gelişmiş 4 bıçaklı tasarım sayesinde çilekleri kısa sürede püre haline getirebilirsiniz.
  • Çilek püresini uygun bir tencereye aktarın. Ardından nişasta ve şekeri ilave ederek kaynatın. Sosu koyulaşana kadar pişirin.
Görsel şölen başlasın!

Fırından çıkardığınız keki servis ya da sunum tepsinize aldıysanız sıra geldi 3 ayrı lezzeti buluşturmaya.

  • Kekin üzerinde çatalla mini delikler açın.
  • Ardından önce hazırladığınız muhallebiyi tartın orta alanına boşaltın ve güzelce yayın.
  • Muhallebiyi döktükten sonra sıra geldi kekimize renk katacak çilek sosa. Sosu muhallebinin üzerine yavaşça dökün ve yayın.
  • Üzerini Antep fıstığı, Hindistan cevizi veya çilek parçalarıyla süsleyebilirsiniz.

Dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…

Yorumunuzu Yazın

Başa Dön